Geen badkamer compleet zonder bijpassende tegels

Goedkope keuken Sanitair outlet

Wat is een badkamer zonder matchende tegels? Precies, niets! Dat is dan ook precies de reden dat de meeste tegelwinkels een assortiment hebben waar je U tegen zegt. Keramisch, mozaïek, natuursteen, opvallende kleuren, motieven, of zelf tegels met reliëf. Alles is mogelijk. Maar hoe weet je nou wat de juiste tegel is voor jouw badkamer?

Size matters

Allereerst is het natuurlijk een kwestie van smaak. En daarover valt niet te twisten. Hou je van strak, klassiek, minimalistisch of wil je juist een opvallende look creëren? De tegelsoort die jij kiest moet passen bij jouw persoonlijke smaak en wensen en passen bij het sanitair. Naast smaak is ook het formaat van belang. Want wist je dat een grote tegelsoort een kleine badkamerruimte groter doet lijken? Een slimme zet dus om voor een tegelformaat van 60×60 cm te kiezen bijvoorbeeld als jouw badkameroppervlakte aan de kleine kant is. Is deze juist groot, dan maakt het formaat eigenlijk niet uit. Het is dan juist leuk om diverse tegelformaten af te wisselen. Zo ontstaat er een speels effect.

Beken kleur

Heb je de stijl en het formaat bepaald, moet je ook nog eens uit die 1001 kleuren kiezen. Gaat jouw voorkeur uit naar gewoon basic wit, dan wordt de keuze al wat gemakkelijker. Ben je hier nog niet uit, bereid je dan voor op een eindeloos aanbod. Felgekleurd, pastel, natuurtinten, houtlook, marmer(look), zilver, goud, koper. Werkelijk iedere denkbare tint en kleur is verkrijgbaar. Kom je er niet uit? Combineer dan diverse tinten voor een originele look. Zo kan een neutrale grijstint op de vloer prima gecombineerd worden met een wandtegel in een opvallende tint. Maak je direct een statement!

De puntjes op de i

Heb je jouw stijl gevonden? Top, dan kan het betegelen beginnen. Of je dit nu zelf doet, of laat doen door een vakman, het resultaat is ongetwijfeld prachtig. Het enige wat nog rest is de finishing touch. Een paar stijlvolle en praktische accessoires maken het geheel compleet. Kies daarnaast voor een goede en dikke kwaliteit handdoeken voor net dat beetje extra luxe en jouw gloednieuwe droombadkamer is klaar!

Plaats een reactie